Kisboltosok mirelit “paradicsoma”

Posted on Posted in Uncategorized

Hűtőkocsi bérlés

Amikor a társammal elhatároztuk, hogy a megszokott tevékenységünket kiegészítendően friss és mirelit áruval kiegészítjük a termék palettánkat akkor egyértelmű volt, hogy a hűtőkocsi bérlés az szükséges lesz a számunkra. Ez pedig a következő feladat elé állított minket vásárlás avagy bérlés?

Hűtőkocsi bérlés paraméterei

Első lépésként megnéztük azt a prognosztizálható fogyási mennyiséget, amelyre lehet számítani az üzletben ezekből az új és néha akár szokatlan termékekből is. Mert mi eddig sem a megszokott, sablonos termékekből tartottuk el magunkat és szolgáltuk ki a legkedvesebb vásárlóinkat. Ezért amikor felmerült a hűtőkocsi bérlés, akkor is csak arra gondoltunk, hogy milyen termékekkel tömjük tele a kocsit, hogy továbbra is meglephessük a vásárlókat.

Hűtőkocsi bérlés a valóságban

Én vállaltam magamra, hogy teljesen utánajárok minden apró részletnek és már csak a végeredményt fogom letenni az asztalra a társamnak, aki eközben az árukat igyekezett minél egzotikusabban és jobban összeválogatni. Én közben nekikezdtem a vadászásnak. Elmentem egy-két autószalonba, ahonnan hűtőkocsis teherautókra kértem be ajánlatot. Majd az interneten és a baráti körünkben jártam utána kik foglalkoznak ma Magyarországon hűtőkocsi bérlés szolgáltatással. Itt szinte mindenhol egy cég felé mutatott mindenki, és az a Határautó cég volt.

Menet közben beérkeztek a vételi lehetőségre az ajánlatok és hát őszintén elmondom, megdöbbentem az áraktól. Nem tudtam, hogy ezek a kocsik ennyibe kerülne! Amikor elmeséltem a társamnak, ő is azonnal azt mondta, hogy ennyit most ne ruházzunk be, mert még azt sem tudjuk, milyen lesz a fogadtatása az új termékeknek. Így abban maradtunk, hogy fussak neki a hűtőkocsi bérlés cégeknek, és gyűjtsek be minél töb, összevethető ajánlatot.

Neki is kezdtem és első körben a sokszor ajánlott és olvasott határautósokhoz mentem el. Végignéztem a kínálatukat, beszélgettem a munkatársakkal és a végére két autót választottunk ki, amely mind méretben, mind árban elfogadható volt. Kértem, hogy emailben küldjenek át szerződés mintákat, hiszen egy www.hatarauto.hu/hutoato/ bérlés során annak a részletes áttanulmányozása és ismerete elengedhetetlen, anélkül a mai világban racionális döntést hozni szinte lehetetlen.

Ezt követően még elmentem egy-két céghez, akiket találtam, de isteni igazából egyik sem volt meggyőző és szimpatikus. Így visszamentem az irodába, ahol addigra már ott is volt a határautó cégesek ajánlata és szerződése emailben és azonnal neki is tudtam állni átböngészni a hűtőkocsi bérlés szerződéses feltételeit. Gyakorlatilag két óra alatt végeztem is vele, de természetesen előtte az ügyvédünknek is átküldtem áttanulmányozásra a dokumentumokat.

Másnap reggel egyezettem az ügyvéddel, aki elmondta, hogy semmilyen kivetnivalót nem talált benne, sőt a garanciális feltételek szerinte szinte a bérbevevőnek kedveznek. Így nem maradt más, mint felhívtam a céget és kivettem a korábban kiválasztott modellt.