Melyik kazánt válasszam?

Kazán: Milyen kazánt válasszak?

Posted on Posted in kazán

Ahogy közeleg a tél, és vele együtt a hőmérséklet is egyre lejjebb esik, nem kerülhetünk meg egy létfontosságú kérdést, mégpedig: mivel fűtsünk? Szerencsére ma már sokkal szélesebb palettáról válogathatunk, mint párszáz évvel előttünk élt őseink. Persze fűthetünk még fával, szénnel, brikettel kandallóban, de sokkal modernebb eszközök váltak napjainkra elterjedtté. Sokan gondolnak a radiátorokra, pedig ez valójában egy fűtőtest, ami nem termeli, csak leadja az otthon megadott pontjain a hőt. Ami a hőt valójában termeli, az egy külön berendezés, paneleknél tipikusan nem is a lakásunkon belül található, hanem a távfűtésen keresztül állunk összeköttetésben vele. Most a kazán általi fűtést járjuk körül, és arra törekszünk, hogy minél teljeskörűbb tájékoztatást adjunk az olvasóknak arról, miért érdemes otthonukba kazánt szereltetni, illetve mit kell tudni ezekről a gépekről.
Természetesen nem egyféle kazán létezik, több típus közül választhatnak: gázhasználatú kazán, faelgázosító kazán vagy vegyestüzelésű kazán áll rendelkezésükre a piacon. Miután e közül a három közül választott az ember (annak megfelelően, milyen elképzelései vannak a fűtésről és ezt milyen otthonban szeretné megvalósítani), ne gondolja, hogy révbe ért: a java még csak most jön! Ugyanis ezeknek típusoknak is rengeteg alfajtája van, melyek közül választania kell, amikor elhatározza: az ön otthonában is kazán fogja ontani a meleget.

Melyik kazánt válasszam?
Melyik kazánt válasszam?

Pár példa ezekre a típusokra, melyek nálunk is elérhetőek: kondenzációs, minikazán, kazán forróvíz tárolóval vagy fali gázkazán. Ezekről részletes leírást talál honlapunkon, ahol minden kérdésére választ kap, és a kazán beszerzésén túl egyéb termékeink közül is válogathat: foglalkozunk radiátorokkal, termosztátokkal, vízmelegítőkkel és szerszámokkal is. Állandó akcióink figyelemmel kísérésével pedig jelentős összegeket spórolhat meg háztartásában.

 

Kazán fajták: gázkazánok

            Ma a magyarok körében a legkedveltebb fűtőeszköz a kombi gázkazán, ami egyszerre fűt és meleg vizet is termel a lakásban. A kazán kis mérete miatt bárhol felszerelhető a lakásban, felhasználóbarát elektronikájának köszönhetően pedig szaksegítség nélkül működtethető. A fali gázkazánok (köztük a kombi gázkazán is) szintén kisméretűek, a lakás bármelyik helyiségében falra szerelhetők, hála csendes működésüknek és esztétikus külsejüknek. Találhat olyan modellt kínálatunkban, ami rendelkezik jelszavas védelemmel így, ezzel megelőzve, hogy kíváncsi gyermeke átállítsa véletlenül a beállított fűtési programját. Minden készülékünk igen magas, közel 100%-os hatásfokkal üzemel. A zárt légtérnek köszönhetően semmi nem vész kárba a meleg levegőből, ahogy ez a régi, kéményes kazánok esetében megtörtént. Ha felkeresi honlapunkat, több, mint száz kombi gázkazán közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbet!

Áruházunkban a falikazánok között fűtő gázkazán készülékeket is talál, melyekkel használati meleg vizet csak indirekt tároló tartály csatlakoztatása után tud előállítani. Ez a termék direkt módon csak fűtésre használható, ahogy elnevezése is utal rá. Nálunk tizenkét modell közül választhat, ha fűtő gázkazánra van szüksége.

Fali kazán

Az 1980-as évek óta terjed a kondenzációs gázkazán használata is, aminek fő előnye az, hogy környezetkímélő és energiatakarékos. Hazánkban még gyerekcipőben jár ez a kazán, de a folyamatosan növekvő gázárak és a környezetvédelem hangsúlyozása miatt egyre többen választják ezt a típusú kazánt. Működésének titka az, hogy a távozó füstben lévő hőenergiát is hasznosítja, ezzel spórolva a fűtőanyagon. Míg a nem kondenzációs kazán használata során a füstgázzal hő is távozik a kéményen át, a kondenzációs kazán akár 10% ún. kondenzációs hőt is vissza tud nyerni a már elégett gáz füstjéből. A Ventilnél már százötven modell közül válogathatnak a vásárlók.

Amennyiben nagyobb hőenergiára van szükség az épület fűtéséhez, érdemes álló gázkazánt vásárolni, melynek öntöttvas fűtőtere biztosítja a magasabb hőteljesítményt. Ez a kazán kéményes,így mindenképpen ajánlott szén-monoxid mérőt is beszerelni mellé. Ha álló gázkazánra van szüksége, nyolcféle áll rendelkezésére, ha szakboltunkat választja.

22257890101_7cb64bb1c6_b

Kazán vásárlás

Ahogy a fűtési módszer is jelentős fejlődést mutat a párszáz évvel ezelőttihez képest, úgy a beszerzés módja is sokat változott az idők során. Még ötven évvel ezelőtt is jobbára a kínálat határozta meg, mit is fogunk használni. Főleg vidéken, kistelepüléseken volt szűkös a lehetőség. Elmentünk a legközelebbi szaküzletbe – ami önmagában akár harminc-negyven kilométernyire feküdt – megnéztük mi van, mi lehet nekünk jó, és vagy megvettük, vagy nem. Két üzletnél többet biztos nem néztünk meg és, ha igen, akkor is ráment egy nap. Ha volt olyan előrehaladott az üzlet, hogy a kedvünkért berendelt valami mást, arra várni kellett, ráadásul utána még mindig ott volt az a családi program, mikor hazavittük.

Manapság ezzel szemben az otthon kényelméből választhatunk a webáruház ajánlatai közül. Találunk itt megannyi készüléket, teljesítményben, technológiában egyaránt különbözőeket, és ha nem tudnánk választani, szakembereink örömmel állnak rendelkezésre. Elrendezhetjük nem csak a vásárlást, de a beszereléshez, üzembe helyezésthez is intézhetünk szakembert. Ezek után más dolgunk nincs is, mint a megadott időpontban várni és biztosítani a terepet.