Melyik kazánt válasszam?

Kazán: Milyen kazánt válasszak?

Posted on Posted in kazán

Ahogy közeleg a tél, nem kerülhetünk meg egy létfontosságú kérdést, mégpedig: mivel fűtsünk? Szerencsére ma már sokkal szélesebb palettáról válogathatunk, mint párszáz évvel előttünk élt őseink. Most a kazán általi fűtést járjuk körül, és arra törekszünk, hogy minél teljeskörűbb tájékoztatást adjunk az olvasóknak arról, miért érdemes otthonukba kazánt szereltetni, illetve mit kell tudni ezekről a gépekről. Természetesen nem egyféle kazán létezik, több típus közül választhatnak: gázhasználatú kazán, faelgázosító kazán vagy vegyestüzelésű kazán áll rendelkezésükre a piacon. Miután e közül a három közül választott az ember (annak megfelelően, milyen elképzelései vannak a fűtésről és ezt milyen otthonban szeretné megvalósítani), ne gondolja, hogy révbe ért: a java még csak most jön! Ugyanis ezeknek típusoknak is rengeteg alfajtája van, melyek közül választania kell, amikor elhatározza: az ön otthonában is kazán fogja ontani a meleget.

Melyik kazánt válasszam?
Melyik kazánt válasszam?

Pár példa ezekre a típusokra, melyek nálunk is elérhetőek: kondenzációs, minikazán, kazán forróvíz tárolóval vagy fali gázkazán. Ezekről részletes leírást talál honlapunkon, ahol minden kérdésére választ kap, és a kazán beszerzésén túl egyéb termékeink közül is válogathat: foglalkozunk radiátorokkal, termosztátokkal, vízmelegítőkkel és szerszámokkal is. Állandó akcióink figyelemmel kísérésével pedig jelentős összegeket spórolhat meg háztartásában.

 

Kazán fajták: gázkazánok

            Ma a magyarok körében a legkedveltebb fűtőeszköz a kombi gázkazán, ami egyszerre fűt és meleg vizet is termel a lakásban. A kazán kis mérete miatt bárhol felszerelhető a lakásban, felhasználóbarát elektronikájának köszönhetően pedig szaksegítség nélkül működtethető. A fali gázkazánok (köztük a kombi gázkazán is) szintén kisméretűek, a lakás bármelyik helyiségében falra szerelhetők, hála csendes működésüknek és esztétikus külsejüknek. Találhat olyan modellt kínálatunkban, ami rendelkezik jelszavas védelemmel így, ezzel megelőzve, hogy kíváncsi gyermeke átállítsa véletlenül a beállított fűtési programját. Minden készülékünk igen magas, közel 100%-os hatásfokkal üzemel. A zárt légtérnek köszönhetően semmi nem vész kárba a meleg levegőből, ahogy ez a régi, kéményes kazánok esetében megtörtént. Ha felkeresi honlapunkat, több, mint száz kombi gázkazán közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbet!

Áruházunkban a falikazánok között fűtő gázkazán készülékeket is talál, melyekkel használati meleg vizet csak indirekt tároló tartály csatlakoztatása után tud előállítani. Ez a termék direkt módon csak fűtésre használható, ahogy elnevezése is utal rá. Nálunk tizenkét modell közül választhat, ha fűtő gázkazánra van szüksége.

Fali kazán

Az 1980-as évek óta terjed a kondenzációs gázkazán használata is, aminek fő előnye az, hogy környezetkímélő és energiatakarékos. Hazánkban még gyerekcipőben jár ez a kazán, de a folyamatosan növekvő gázárak és a környezetvédelem hangsúlyozása miatt egyre többen választják ezt a típusú kazánt. Működésének titka az, hogy a távozó füstben lévő hőenergiát is hasznosítja, ezzel spórolva a fűtőanyagon. Míg a nem kondenzációs kazán használata során a füstgázzal hő is távozik a kéményen át, a kondenzációs kazán akár 10% ún. kondenzációs hőt is vissza tud nyerni a már elégett gáz füstjéből. A Ventilnél már százötven modell közül válogathatnak a vásárlók.

Amennyiben nagyobb hőenergiára van szükség az épület fűtéséhez, érdemes álló gázkazánt vásárolni, melynek öntöttvas fűtőtere biztosítja a magasabb hőteljesítményt. Ez a kazán kéményes,így mindenképpen ajánlott szén-monoxid mérőt is beszerelni mellé. Ha álló gázkazánra van szüksége, nyolcféle áll rendelkezésére, ha szakboltunkat választja.